biografie - Sylvia Rousse natuurfotografie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

OVER MIJ
 
 
 
 
 
 

BIOGRAFIE

 
 
 
 

>

 
 
 

Ik ben geboren in 1968 en woonachtig in Schiedam. Sinds 2007 ben ik me met veel enthousiasme bezig gaan houden met natuurfotografie.
Voorheen had ik ook wel belangstelling voor de natuur, maar zonder de behoefte te voelen deze vast te leggen zoals ik dat nu doe.
In 1998 ben ik actief naar vogels gaan kijken en kreeg ik mijn eerste verrekijker.
In 2001 ben ik mij daarnaast tijdens een vakantie in Drenthe, waar ik tijdens wandelingen op de hei veel voor mij onbekende vlinders zag, gaan interesseren voor dagvlinders.


 
 

In de jaren daarna is mijn belangstelling langzaam maar zeker uitgebreid van libellen en juffers naar paddenstoelen en inmiddels kijk ik naar eigenlijk alles wat je in de natuur tegen kunt komen. Hierbij probeer ik de schoonheid ervan op een esthetische manier vast te leggen. De macrofotografie heeft hierbij wel mijn hart gestolen.

 
 
 
 

Sinds 2004 loop ik een monitoring route voor de Vlinderstichting. Daarnaast heb ik 4 jaar als vrijwilliger bij de vogelopvang Karel Schot in Rotterdam gewerkt.
Verder nachtvlinder ik, zowel in de Ackerdijkse plassen samen met Ben van As, een bevriend en bevlogen nachtvlinderaar, als sinds de zomer van 2010 ook af en toe op mijn balkon.Bij mijn eerste serieuze poging kreeg ik tot mijn grote verrassing zelfs een lindepijlstaart in mijn lavendelplant op mijn balkon zeven hoog! 
 
 
 
 
 
 
 
Zoeken
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu